Jäsenkirje 3/2016

Puheenjohtajan koneesta

Suomen sateinen ja aurinkoinen kesä on muuttumassa pehmeisiin elokuun päiviin. Meillä kaikilla on erilaisia muistoja kesästä 2016, yhdistyskin on ollut tarjoamassa erilaisia tilaisuuksia osallistua ja nauttia. Toivottavasti jokaisella on ollut mukava kesä.

Tämäkin jäsenkirjeemme on täynnä monenmoista toimintaa syyskaudelle 2016, lukekaa siis tarkkaan kirje ja poimikaan teille sopivat toiminnot.
Yksi ylitse kaiken muun on Tärsky! Yhdistyksemme oma treffipaikka, joka aukeaa syyskuussa. Tästäkin on tarkempaa tietoa viereisellä palstalla. Yhdistyksen uudet kotisivut avautuvat elokuun puolivälissä. Tekijöinä ovat olleet Johanna Rinne (Raseko) ja Raija Anttila. Tulossa on selkeät ja helposti löydettävät sivut.

Toivoisin mukaan teitä jäseniä toteuttamaan yhdistyksen toimintaa vapaaehtoisina esim. Tärskyyn. Ei tarvitse sitoutua koko kauteen vaan voi ilmoittaa, milloin voisi tulla mukaan. Totta kai kaipaamme myös uusia toimintaideoita ja teitä toteuttamaan niitä meidän hallituksen jäsenten kanssa. Erilaisia tempauksia voidaan tehdä ihan miten ja milloin vain (mikäli talous sallii), mutta hallitus ei yksin voi toteuttaa kaikkea. Jokainen omainen, läheinen tai muuten kiinnostunut voi tulla mukaan tekemään Turun seudun Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen toimintaa omalla pienellä tai suurella panoksella. Toivottavasti nähdään jossain mahdollisimman monen kanssa! Ollaan yhteydessä ja näkyillään

t. Tuulia 050 3379170, tuulia.suominen@gmail.com


Tehdään Tärskyt!

Nimikilpailun voitti TÄRSKY. Sitä oli ehdottanut Johanna Sirviö. Nimi on napakka ja kuvaa kohtaamista, sopii siksi hienosti meille. Onneksi olkoon! Kaikkien ehdotuksia tehneiden kesken arvotut leffaliput voittivat Mikko Vuorinen ja Susanna Tuominen.

Tärskyn suuri Alkupamaus pidetään Lounatuulen suuressa salissa keskiviikkona 14.9 klo 17-19. Paikan osoite on Läntinen Pitkäkatu 33. Tilaisuuden avaa Turun seudun Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen puheenjohtaja Tuulia Suominen ja siellä on paljon mukavaa ohjelmaa. Toivolan musikantit ja Herkkuräbärit soittavat. Tilaisuuden juontaa Jani Hirvi. Kaikki mukaan tutustumaan uuteen kohtaamispaikka Tärskyyn!

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen outi.yliheikkila@turunkvtuki.com 7.9 mennessä. Voit myös soittaa puh. 044-2353047 (Outi)


Projektissa järjestetään Avustajien ja vapaaehtoisten oma koulutuspäivä

Aika. 8.10.2016 klo 9.00-15.30
Paikka: Yhteisötalo Lounatuuli, Läntinen Pitkäkatu 33, 20100 TURKU

Koulutus on tarkoitettu kaikille avustajille ja vapaaehtoisille, jotka toimivat Turun seudulla kehitysvammaisten avustajina tai vapaaehtoisena eri tilaisuuksissa tai tapahtumissa. Voit osallistua myös, jos olet vasta kiinnostunut tästä toiminnasta.

Päivän tavoitteena on vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia samaa työtä tekevien kesken ja saada uutta puhtia tärkeään työhön. Ei osallistumismaksua ja päivä sisältää lounaan ja kahvit. Tarkempaa ohjelmaa voit tiedustella Outilta. Ilmoittautumiset 30.9 mennessä outi.yliheikkila@turunkvtuki.com

Suunnitteilla on syksylle myös You-Tube videopaja, jossa jäsenet itse suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat lyhyitä videoklippejä omilla älypuhelimilla tai tableteilla. Videoklipit julkaistaan Tärskyn omilla
Facebook –sivuilla, jos tekijät antavat siihen luvan. Asiantuntijana toimii Janne Tainio, jolla pitkä ammatillinen kokemus TV- ja videotuotannosta. Mukaan mahtuu noin 15 osallistujaa. Tästä tarkempaa tietoa myöhemmin, seuraa yhdistyksen Facebook -sivuja.

Haluatko mukaan Tärskyn talkoisiin? Ennen kuin Tärsky on edustuskunnossa ja Alkupamaus valmis ottamaan vastaan vieraat, tarvitaan paljon työtä. Haluatko osallistua yhteisen paikan pystyttämiseen tai juhlien järjestämiseen? Ilmoittaudu mukaan joko Outille outi.yliheikkila@turunkvtuki.com , 044-2353047 tai Maisalle turunkvtuki@gmail.com, 044-9893060.


Ilon ja energian Klubi ei ala vielä 2.9. Klubin jatkosta tiedotetaan myöhemmin, kun neuvottelut Turun kaupungin kanssa on käyty, viimeistään syyskuun alussa.

Seuraavat leivontakerhot pidetään lokakuussa. Tulossa on myös kynttiläpajat marraskuussa.


Valasrannan tanssit 17.8. ->
Syyskauden kerhot ja kurssit ->
Yhteistyökumppanimme tiedottavat ->


Yhdistyksen joulujuhla pidetään 7.12. klo 17 alkaen Ruusukorttelissa. Merkkaa päivä jo kalenteriisi.
Tulossa on myöhemmin myös päiväristeily, josta ilmoitetaan seuraavassa kirjeessä.


Henri Hurmeen levyjä myynnissä!

Osa tuotosta käytetään Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:lle toiminnan tukemiseen.
Levyn nimi on Kuninkaallinen kosketus ja siinä on mm. seuraavat kappaleet: Punaiset lehdet, Haavekuva, Surujen kitara, Akselin ja Elinan häävalssi. Taustamusiikista vastaa Varjokuvan pojat. Levyä voi ostaa tilaisuuksissamme ja se on myynnissä monissa myyntipisteissä.
Levyä voi tilata Veijo Lehtoselta puh. 041 4443000 tai veijo.lehtonen@gmail.com ja posti tuo sen kotiin hintaan 15 €.