Jäsenkirje 1/2016

KERHOT JA KURSSIT 2016

Ilon ja Energian klubi Ruusukorttelissa

Klubi jatkuu perjantaisin 13.5.2016.

Hinta 70 €/ kausi ja maksut peritään maaliskuun aikana. Kun tulet klubille, ilmoittaudu ennen saliin siirtymistä. Puffetti on auki! Mahdolliset tiedustelut Merja Ketola merja.h.ketola@gmail.com tai 040 8221866.

 

Tanssituvalla tanssit jatkuvat

Lauantaisin 7.5. ja 21.5.2016. Pääsiäislauantaina ei ole tanssikerhoja. Lisätietoja 044 9893060.

 

DISCO- ja KARAOKE-iltoja keskiviikkoisin Teräsrautelan nuorisotalossa, osoite Antreksenkuja 1,

Karaoket pidetään vielä 20.4.2016 klo 18-20.

Diskoillat  4.5.2016 klo 18-20.

Karaoket ovat maksuttomia, mutta discoiltoina peritään 5 € sisäänpääsymaksu.

 

Kahvila Teräsrautelassa klo 12-15

Kahvila on auki seuraavina päivinä: 11.5. ja 25.5. Tarjolla on askartelua, kahvia, pullaa ja muita puffetin antimia.Tervetuloa!

 

Leivontakerho 18.5. ja 25.5. pidetään klo 16–19 Teräsrautelan nuorisotalossa. Valmistetaan täytekakku ja pikkuleipiä. Kerhon hinta on 25 €. Ilmoittaudu 11.5. mennessä Merja Ketolallemerja.h.ketola@gmail.com tai 040 8221866.

 

Pihapelejä kesäkuussa Teräsrautelassa 16. ja 17.6. sekä 20. ja 21.6. Lisätietoja on seuraavassa kirjeessä.

 

Tukipiiri järjestää Intti-tutuksi leirin 12.-14.8.2016 Pansiossa. Leiri on tarkoitettu yli 18-vuotiaille reippaille maanpuolustushenkisille kehitysvammaisille henkilöille. Leirillä opetellaan marssin alkeita, saadaan kokemusta varusmiehen arjesta. Ensimmäinen yö nukutaan kasarmilla ja toinen yö puolijoukkueteltassa. Leirille valitaan noin 25 alokasta, ensisijaisella sijalla ovat henkilöt, jotka eivät aiemmin ole leirillä olleet, mutta kaikki hakemukset otetaan huomioon.

Kyselyt ja hakemuksen palautus viimeistään 30.4.2016 Varsinais-Suomen Kehitysvammaisten Tukipiiri ry Jaana Latva-Äijö gsm: 050-585 2705 Rauli Somerjoentie 2, 31400 Somero.


Kehitysvammaisten tuki ry:ntoimintaan osallistuville ja heidän läheisilleen ja /tai asumisyksiköille:

Olemme siirtyneet uuteen laskutuskäytäntöön.

Toimintojen laskutus tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse. Niille, joille se ei ole mahdollista, jaetaan tai lähetetään edelleen laskulomakkeet.

 

Kaikilla henkilökohtaista avustajaa tarvitsevilla avustaja pitää olla mukana kun osallistuu toimintaan!

Näin varmistetaan, että kaikki voivat tulla paikalle turvallisin mielin pitämään hauskaa.

TAKSIN TILAUSNUMERO TURUSSA:

Tavallisen taksin tilausnumero on 2.9.2013 lähtien ollut  215 0255 lankapuhelimesta soitettaessa tai   02 215 0255 matkapuhelimellasoitettaessa.Puhelun hinta on paikallispuhelumaksu (lankapuhelin) tai vastaava operaattorikorvaus (matkapuhelin). Numeroista voi tilata vain matkoja, jotka ajetaan vammaispalvelulain mukaisella taksikortilla (vapaa-ajanmatkat, työ- ja opiskelumatkat). Tilattaessa kerrotaan asiakkaan nimi, joka kirjataan tilaukseen. Tilauksia koskevat puhelut tallennetaan.

Sairaudesta johtuvat matkat tilataan edelleen Kelan Varsinais-Suomen taksikeskuksestatai Kelan päätöksen mukaisesti.

 

ASIAA SAATTAJAKORTISTA

Turun seudun 11 kuntaa, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku, ottavat käyttöön yhteisen Saattajakortin 1.4.2013 alkaen.

Saattajakortti on tarkoitettu vammaiselle tai pitkäaikaissairaalle henkilölle, jolla on henkilökohtaisen avustajan tarve. Kohderyhmään kuuluva henkilö voi hakea Saattajakorttia oman kotikuntansa liikuntapalveluilta. Hakemuksia on saatavana kuntien liikuntapalveluista tai niiden verkkosivuilta. Kortti on määräaikainen, voimassa enintään 3 vuotta kerrallaan.

Saattajakortin tavoitteena on tukea em. henkilöiden liikunnan ja kulttuurin harrastamista ja yhtenäistää eri toimipaikkojen käytäntöjä. Kortti oikeuttaa yhden avustajan sisäänpääsyyn maksutta edellä mainittujen kuntien liikunta- ja kulttuuripalvelujen määrittelemissä palveluissa. Kortin oikeudet eivät yleensä päde kuntien tiloissa ulkopuolisten järjestämissä tilaisuuksissa. Niistä on sovittava erikseen tilaisuuden järjestäjän kanssa. Avustettava maksaa hinnaston mukaisen sisäänpääsymaksun. Muiden järjestäjien toivotaan noudattavan samoja periaatteita.

Kuntien nimeämät palvelut löytyvät ao. kunnan verkkosivuilta tai http://www.liiku.fi/ulos -sivulta aukeavasta Saattajakortti linkistä. Kortin haltijan on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä. Kortin haltija nimeää avustajan ja vastaa hänen kelpoisuudesta tehtäväänsä. Yleisissä pukuhuonetiloissa avustajan on oltava samaa sukupuolta. Laitokset, esim. palvelutalot, sairaalan osastot, voivat hakea korttia henkilöstönsä käyttöön. Saattajana toimivalla henkilöllä on oltava työpaikan henkilökortti mukanaan.

Siirtymävaiheen aikana käyvät Turun ja Raision aiemmin myöntämät saattajakortit myös seudullisena voimassaoloaikansa loppuun.