Perustietoa

Tärsky on uusi kohtaamispaikka erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Sinne voi tehdä tärskyt tai treffit kaverin kanssa tai sinne voi tulla porukalla viettämään aikaa. Yhtä hyvin voi tulla yksin, Tärskyssä on aukioloaikana aina joku paikalla.

Tärsky on laajasti ajateltuna STEA:n rahoittama ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki yhdistyksen hallinnoimaa toimintaa .Päämääränä on yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Toiminnassa tuodaan esille osallistujien omia vahvuuksia ja tuetaan itsenäistä kokemusrikasta elämää.

Vapaaehtoisille avustajille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa. Näin mahdollistetaan kokemusten vaihto tärkeää vapaaehtoistyötä tekevien kesken ja saadaan uutta intoa ja ideoita.

Tärsky järjestää tiedottavat ja osallistavat suurtapahtumat HarrasteTärskyt ja TulevaisuusTärskyt. Näissä tapahtumissa on mahdollisuus itse kysyä suoraan asiantuntijoilta ja palveluntuottajilta esimerkiksi soveltavasta liikunnasta, tai opiskelumahdollisuuksista. HarrasteTärskyihin osallistui 500 erityistä tukea tarvitsevaa nuorta ja aikuista sekä heidän ohjaajia ja avustajia. TulevaisuusTärskyillä oli useita kymmeniä näytteilleasettajia ja yli 300 kävijää.

Verkottuminen ja yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa tulee olemaan tiivistä.