Tärsky

Isoi_Logo oranssi

Tärsky on uusi kohtaamispaikka erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Sinne voi tehdä tärskyt tai treffit kaverin kanssa tai sinne voi tulla porukalla viettämään aikaa. Yhtä hyvin voi tulla yksin, Tärskyssä on aukioloaikana aina joku paikalla.

Tärsky on laajasti ajateltuna STEA:n rahoittama ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki yhdistyksen hallinnoima projekti 2016 – 2018. Projektin päämääränä on yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Projektissa tuodaan esille osallistujien omia vahvuuksia ja tuetaan itsenäistä kokemusrikasta elämää.

Projektissa kokeillaan uusia vertaistoiminnan muotoja ja malleja. Vapaaehtoisille avustajille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa. Näin mahdollistetaan kokemusten vaihto samaa tärkeää vapaaehtoistyötä tekevien kesken ja saadaan uutta intoa ja ideoita.

Tärsky järjestää tiedottavia ja osallistavia harrastus-, koulutus ja työtärskyjä. Näissä tapahtumissa on mahdollisuus itse kysyä suoraan asiantuntijoilta ja palveluntuottajilta esimerkiksi soveltavasti liikunnasta, tai opiskelumahdollisuuksista.

Verkottuminen ja yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa tulee olemaan tiivistä. Projektin ohjausryhmään kuuluvat: Avustajakeskus, Bovallius ammattiopisto, Luolavuoren koulu, Me Itse alajaos, Turun kaupunki vammaispalvelut ja Turun Seudun Vammaisjärjestöt ry.

Projektikoordinaattori Outi Yli-Heikkilä p. 044-2353047, outi.yliheikkila@turunkvtuki.com

Tallenteen alussa tyhjää, siirry alapalkista kohtaa 22

FB-f-Logo__blue_100
Tärsky Facebookissa