Tärsky

Isoi_Logo oranssi

Tärsky on kohtaamispaikka, joka on suunnattu erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Sinne voit tehdä tärskyt tai treffit kaverisi kanssa tai tulla porukalla viettämään aikaa. Yhtä hyvin voi tulla yksin, Tärskyssä on aukioloaikana aina vähintään yksi ystävällinen ohjaaja paikalla.

Tärsky on  STEA:n rahoittama ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki yhdistyksen hallinnoima kohtaamispaikka. Päämääränä on yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Toiminnassa tuodaan esille osallistujien omia vahvuuksia ja tuetaan itsenäistä kokemusrikasta elämää.

Tärskyssä kokeillaan uusia vertaistoiminnan muotoja ja malleja. Vapaaehtoisille avustajille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa. Näin mahdollistetaan kokemusten vaihto samaa tärkeää vapaaehtoistyötä tekevien kesken ja saadaan uutta intoa ja ideoita.

Tärsky järjestää tiedottavia ja osallistavia soveltavan liikunnan Tärskyjä ja TulevaisuusTärskyjä. Näissä tapahtumissa on mahdollisuus itse kysyä suoraan asiantuntijoilta ja palveluntuottajilta esimerkiksi soveltavasti liikunnasta, tai opiskelu- ja työmahdollisuuksista.

Verkostoituminen ja yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa on tiivistä. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat: Lounais-Suomen Avustajakeskus, Spesia ammattiopisto, Luolavuoren koulu, Me Itse alajaos Vilkut, Turun kaupunki vammaispalvelut, Valo-valmennus ry ja Turun Vanhustuki.

Hankepäällikkö Outi Yli-Heikkilä p. 044-2353047, outi.yliheikkila@turunkvtuki.com

Vastaava ohjaaja Tuomas Käkelä, p. 041-3178850 kohtaamispaikka@gmail.com

FB-f-Logo__blue_100
Tärsky Facebookissa