Tärsky

Isoi_Logo oranssi

Tärsky on uusi kohtaamispaikka erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Sinne voi tehdä tärskyt tai treffit kaverin kanssa tai sinne voi tulla porukalla viettämään aikaa. Yhtä hyvin voi tulla yksin, Tärskyssä on aukioloaikana aina joku paikalla.

Tärsky on  STEA:n rahoittama ja Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki yhdistyksen hallinnoima kohtaamispaikka. Päämääränä on yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Toiminnassa tuodaan esille osallistujien omia vahvuuksia ja tuetaan itsenäistä kokemusrikasta elämää.

Tärskyssä kokeillaan uusia vertaistoiminnan muotoja ja malleja. Vapaaehtoisille avustajille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa. Näin mahdollistetaan kokemusten vaihto samaa tärkeää vapaaehtoistyötä tekevien kesken ja saadaan uutta intoa ja ideoita.

Tärsky järjestää tiedottavia ja osallistavia soveltavan liikunnan Tärskyjä ja Tulevaisuus Tärskyjä. Näissä tapahtumissa on mahdollisuus itse kysyä suoraan asiantuntijoilta ja palveluntuottajilta esimerkiksi soveltavasti liikunnasta, tai opiskelumahdollisuuksista.

Verkottuminen ja yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa tulee olemaan tiivistä. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat: Lounais-Suomen Avustajakeskus, Spesia ammattiopisto, Luolavuoren koulu, Me Itse alajaos Vilkut, Turun kaupunki vammaispalvelut ja Valo-valmennus ry.

Hankepäällikkö Outi Yli-Heikkilä p. 044-2353047, outi.yliheikkila@turunkvtuki.com

Tallenteen alussa tyhjää, siirry alapalkista kohtaa 22

FB-f-Logo__blue_100
Tärsky Facebookissa