Perustietoa

Tärsky on uusi kohtaamispaikka erityisesti kehitysvammaisille ja heidän läheisilleen. Sinne voi tehdä tärskyt tai treffit kaverin kanssa tai sinne voi tulla porukalla viettämään aikaa. Yhtä hyvin voi tulla yksin, Tärskyssä on aukioloaikana aina joku paikalla.

Päämääränä on yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen ja yksinäisyyden ehkäiseminen. Toiminnassa tuodaan esille osallistujien omia vahvuuksia ja tuetaan itsenäistä oman näköitä elämää.

Vapaaehtoisille avustajille järjestetään koulutusta ja virkistystoimintaa. Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistyöstä Tärskyssä ole yhteydessä Tärskyn työntekijöihin.

Tärsky järjestää tiedottavat ja osallistavat suurtapahtumat HarrasteTärskyt ja TulevaisuusTärskyt. Näissä tapahtumissa on mahdollisuus itse kysyä suoraan kokemusasiantuntijoilta ja palveluntuottajilta esimerkiksi soveltavasta liikunnasta, tai opiskelumahdollisuuksista. HarrasteTärskyihin osallistui 500 erityistä tukea tarvitsevaa nuorta ja aikuista sekä heidän ohjaajia ja avustajia. TulevaisuusTärskyillä oli useita kymmeniä näytteilleasettajia ja yli 300 kävijää.

Verkottuminen ja yhteistyö alueen muiden toimijoiden kanssa tulee olemaan tiivistä.