Menneitä tapahtumia

Torstaina 9.5.2019 klo 14-17
Kupittaan urheiluhalli
Tahkonkuja 5 2520 Turku

Tapahtuma tarjoaa elämyksiä monissa eri urheilulajeissa. Pääset itse kokeilemaan yhdessä lajin harrastajien kanssa. Onko maalipallo, golf, melonta tai tarkkuussuunnistus sinulle tuttuja?
Puistossa riemukas retkipolku, jossa voit kokeilla Maliken apuvälineitä.
Kaikki osaa-kaikki mukaan!

Tapahtuman osallistujia tsemppaa ja tunnelmaa kohottaa taistelija ja freestyle hiihtäjä Pekka Hyysalo

Harrastetärskyt 2017

vau-kuvat4

HarrasteTärskyt onnistuivat loistavasti!

Tapahtumassa kävi noin 500 aktiivista osallistujaa, läheltä ja kauempaakin. Sää oli loppujen lopuksi ihan suosiollinen, tyypillinen suomalainen kevätsää. Ulkona oli mahdollista kokeilla Maliken apuvälineitä pienellä retkipolulla. Sen varrella kiikaroitiin lintuja ja tehtiin muutama muukin tehtävä. Niin kuin retkellä kuuluu, oli mahdollista paistaa makkaraa oikealla nuotiolla. Sisällä tapahtuma alkoi avajaisilla. Jukka Lahti VAU ry:stä puhui Special Olympics toiminnasta ja esitteli paikalla olevat urheilijat. Sitten Pek- ka Hyysalo kertoi oman kuntoutumistarinansa. Aika sisukas mies totisesti!

Tapahtuman varsinainen ohjelma oli kiertää toimintapisteissä ja kokeilla eri urheilulajeja. Jokaiselta pisteeltä sai leiman, kun oli tehtävän suorittanut. Jalkapallossa potkittiin palloa ja tutka näytti, kuinka kova potku oli ollut. Pisteellä oli myös Interin ja TPS:n pelaajia, jotka jakoivat nimikirjoituksia. Golfissa pääsi treenaamaan kunnon lyöntejä sekä puttaamaan. Jere Suominen ja muut golfarit olivat juuri palanneet onnistuneelta Kaukoidän matkalta. Halliin oltiin saatu sisälle upea partiojolla pur- jehduksen pisteelle. Siinä riitti ihmettelemistä. Uinnin esittelypöydässä oli hurja määrä mitale- ja, joita ihailla. Salibandy peleissä tuli kaikille kunnon hiki. Juoksussa ja pituushypyssä tuli huikeita tuloksia. Ehkä yleisurheilun Special Olympics -joukkue saa Turun seudulta vahvistusta? Rytminen voimistelu ja tanssi esittivät hienoja esityksiä ja heidän välineitä yleisö pääsi kokeilemaan.

Osallistujat olivat palautteiden mukaan oikein tyytyväisiä tapahtumaan ja toivoivat ensi vuonna samanlaista tapahtumaa. Kun kysyttiin, mikä oli parasta, kaikki eri lajit saivat kannatusta. Myös mahdollisuus kokeilla MALIKEn apuvälineitä ja Pekka Hyysalon puheenvuoro saivat kiitosta. Tällaisen tapahtuman järjestäminen on mahdollista vain monipuolisella yhteistyöllä. Onnistumiseen vaaditaan, että jokainen hoitaa oman tonttinsa alusta loppuun kunnialla. Näin tällä kertaa tapahtui ja teimme yhdessä ikimuistoisen tapahtuman!

Kirjoittanut: Projektikoordinaattori Outi Yli-Heikkilä

Kuvia tapahtumasta voit käydä kurkkaamassa Kivoja kuvia -välilehdeltä

Myös Turun Sanomat tekivät jutun tapahtumasta, sen voit käydä lukemassa täältä

vau-kuvat

Katso viitotulla puheella tuotettu HarrasteTärskyjen mainosvideo!

Tulevaisuustärskyt

7.3. 2018 klo 12-16 TulevaisuusTärskyt Hotelli Caribiassa

Minimessut teemana Asuminen, Opiskelu ja Työ. Esittelijöinä erityistä tukea tarvitsevat lapset, nuoret ja aikuiset itse. Myös tietoiskuja ajankohtaisista arkeen liittyvistä aiheista ja yllätyksiä. Tämä on vähän samanlainen iso tapahtuma kuin HarrasteTärskyt, tätä et halua jättää väliin, kerro kaverillekin!