Blogi

Kevät koittaa,

mutta esteetöntä kulkua rajoittaa,

kun törmäät tähän näkymään,

joten pidä mielessä tää,

älä, kiitos, jätä sähköpotkulautaa keskelle jalkakäytävää.

Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki vietti lämminhenkiset kuusikymppiset

Avarassa ravintola Epitihiassa pidettiin perjantaina 19.11.2021 maailman myrskyjen vuoksi vuodella siirretty kotoisa, mutta juhlava tapahtuma. Yhdistyksemme täytti pyöreät 60 vuotta. 60 vuotta kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien asialla maailman taloussuhdanteiden puristuksessa ja poliittisten priorisointien, joissa vähemmistöt ovat helposti kärsineet, on hyvä alku. Se on vaatinut valtavasti ihmisiä, jotka ovat olleet valmiit antamaan omastaan toisilleen. Mutta voin kertoa salaisuuden. Sitä kautta saa itselleen elämään valtavasti sisältöä, lämpöä ja läheisyyttä, kuten yhdistyksen slogan muistuttaa.

Tapahtuman juonsi yhdistyksemme nykyinen puheenjohtaja Tuulia Suominen ja alkumalja kohoteltiin hänen ja varapuheenjohtaja Veijo Lehtosen johdolla. Mehukkaan hetken jälkeen Tärsky bändi välitti soitannan riemua jokaiselle paikallaolijalle, välillä jopa kännykän soittoäänen yhtyessä musisointiin. Kansanedustaja Aki Lindén piti kuusikymppiselle juhlapuheen mm. Lauri Viidan kekseliäitä runoja lausuen. Tämän jälkeen nautittiin lämmin ruoka ja puheen porina levisi saliin. Juhliin parahiksi valmistuneen yhdistyksen 60-vuotishistoriikin maaliin saattanut Maisa Saloniemi piti kattavan puheen. Peräkammarista esiintymislavoille oli Leila Katteluksen ja Maisan pitkän työn tulos. Kirjaan on tallentunut varsin hyvin se, mistä olosuhteista ja ennakkoasenteista toiminnassa on lähdetty liikkeelle ja mitä onnistumisia ja huolia 60-vuotisen taipaleen varrelle on mahtunut.

Maisa Saloniemi, Raija Anttila, Diana Lempinen, Veijo Lindholm ja Ulla Pärssinen, joka oli matkoilla, saivat Kehitysvammaisten Tukiliiton pronssiset ansiomerkit työstään yhdistyksemme hyväksi. Oli taas Tärsky bändin aika esiintyä kera mitä veikeimpien soittimien.

Sen perään Tukiliiton puheenjohtaja Petri Liukkonen oli saapunut Jyväskylästä paikan päälle välittämään onnittelut yhdistyksellemme. Diakoni Tarja Muurinen piti myös oman puheensa.

Sitten Irmeli ”Imppu” Vuotila esitti runonsa:

”YHDISTYKSELLÄ JUHLAVUOSI

60 VUOTTA ON

PITKÄ TAIVAL

PALJON ONNEA

NYT ON AIKA JUHLIA

OLEMME TEHNEET

RETKIÄ MONENMOISIA

LAIVAMATKOJA, ETELÄN REISSUJA

YHDISTYKSELLÄ MUKAVIA KERHOJA

JA ILOISIA TYÖNTEKIJÖITÄ

YSTÄVÄT OVAT TÄRKEITÄ

PALJON ONNEA VIELÄ KERRAN

KAIKKEA HYVÄÄ

JATKETAAN SAMALLA TAVALLA”

Puheenjohtaja Suomisen loppusanojen kautta siirryttiin kakkukahveisiin. Suut marjaisasta täytekakusta makeina oli hyvä hetki jokaisen lähteä hyvillä mielin kotiin.

Ulkoinen maailma on tässä ajassa muuttumassa radikaalisti. Muutos parempaan on mahdollista muuttamalla omaa suhtautumistamme ulkoiseen oman sisäisen maailmamme ilon kautta. Meissä kaikissa oli lapsina ilo, joka lauloi ja loi. Lapsen kaltaiseksi tuleminen, lapsen kaltaisuus, joka monista jäsenistämme välittyy, on asia, joka muistuttaa maailmaa, keitä me oikeasti pohjimmiltamme olemme ja mihin keskittyminen on tärkeintä. Juuri nyt-hetkessä asiat ovat lopulta sittenkin aika hyvin. Ja sinä voit valita annatko itsesi ulkopuolelta tulevan paineen joko muuttaa itseäsi rakastavammaksi vai pelokkaammaksi. Tiedän, että ensin mainitussa olotilassa on elo mukavampaa. Synttärikekkereissä näinkin myös halauksen. Onnea vielä kerran!